+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Autoput E75 (poddionica Caričina Dolina – tunel Manajle) u Republici Srbiji: Obilazak i pohvale premijera Vučića

17.10.2016.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić  sa saradnicima, obišao je 16.10.2016. godine radove na izgradnji dionice autoputa Caričina Dolina – Vladičin Han na južnom kraku Koridora 10. Iskazao je zadovoljstvo radovima na ovoj dionici, te posebno pohvalio kompaniju „Integral Inženjering“ a.d. Laktaši.

Riječ  je, kako je precizirao, o najkomplikovanojoj i najtežoj dionici u dužini оd 6,7 kilometara, zatim 1.800 metara tunela „Manajle”, kao i o 12 tunela.

Na tom dijelu puta, kako je prenio, urađene su i najljepše kosine, a taj posao su dobro obavili JP „Koridori Srbije“ i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U ovom kontekstu, posebnu zahvalnost premijer je iskazao kompaniji iz Republikе Srpske (Integral Inženjering), koja je, kako je naveo, radila u teškim uslovima bez ikakvih problema, čestitajući radnicima na izuzetno obavljenom poslu.

Ovo će za cijeli kraj mnogo značitit jer će omogućiti otvaranje novih fabrika i pogona, ali i za turizam, budući da će približi turistima Vlasinsko jezero, Vranjsku Banju, Bujanovačku Banju i mnogа druga mjesta na jugu Srbije, ocijenio je Vučić.

Podsjećamo da kompanija „Integral Inženjering” a.d. Laktaši izvodi radove na poddionici Caričina Dolina – tunel Manajle u dužini od 6,7 km. Ova poddionica je najkomplikovanija za izvođenje na dionici Koridora 10 kroz Srbiju.

U ovoj fazi se istovremeno odvijaju radovi na projektovanim objektima i radovi duž čitave trase autoputa.

U rejonu ispred mostova Morava 1 i Morava 2, kao i u rejonu ovih mostova, intenzivno se radi na sanaciji kosina sistemom teške geotehničke stabilizacije i izradi potpornih zidova sa pratećim nasipima i usjekom.

Vijadukt „Momin kamen”, koji je najveći objekat ove vrste na dionici, je u završnoj fazi izgradnje, nakon što su završeni radovi na lijevoj trasi, a završetak radova na desnoj trasi je planiran do kraja mjeseca.

Nastavljaju se radovi na pobijanju šipova na više lokacija na trasi.

Više o posjeti: http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=276236

Više o projektu na: http://integral.ba/aktuelni-projekti/

 

Prethodne novosti