+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Državni put Zaječar 5 – Knjaževac (Srbija): Obilazak predsjednika Vučića

29.03.2021.

Prеdsjеdnik  Rеpublikе Srbiје Аlеksаndаr Vučić je 22. marta 2021. godine boravio u timočkom kraju, kojom prilikom je, pored ostalog, obišao radove na pojačanom održavanju državnog puta I B 35, dionica: Zaječar 5 – Knjaževac 1 (Trgovište), koje izvodi Integral inženjering.

Ovom prilikom predsjednik Vučić je iskazao zadovoljstvo radovima čiji cilj je rehabilitacija puta i povećanje bezbjednosti saobraćaja, te  istakao da je taj put važan za timočki kraj, cijeli istok Srbije, ali i za sve građane koji dolaze na Staru planinu.

Sa predjsednikom, u obilasku radova su bili i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

 

Stanje radova na dan 22. marta 2021. godine:
Radovi koji su počeli 20. avgusta 2020. godine na dionici ukupne dužine L=24,3 km se odvijaju uspješno.

Ovo su omogućili relativno povoljni meteorološki uslovi tokom zimske sezone, a sa druge strane, dobra organizacija rada u uslovima pandemije virusa COVID-19 i profesionalan odnos svih radnika i angažovanih poslovnih partnera do propisanih mjera zaštite zdravlja.

Tokom zimskog perioda, započeti su radovi na 9 od ukupno 11 mostova. U završnoj fazi su radovi na polovini profila za 6 mostova, dok su za 3 mosta montirani nosači u punom profilu. Ovi radovi će u punom intenzitetu biti nastavljeni i u narednom periodu.

Radovi na trasi puta su tokom zimskog perioda bili u prekidu zbog potrebe njegovog  zimskog održavanja. Međutim, od 01. marta 2021. godine, nastavljeni su radovi i na trasi. Ukupno je otvoreno 3.800 m na pet dionica, gdje su u toku radovi na struganju postojećeg asfalta, iskopu, izradi drenaže, atmosferske kanalizacije u naseljenim mjestima i na izgradnji kružne raskrsnice. U narednom periodu ovi radovi će biti nastavljeni, uz otvaranje još 2 dionice dužine 4.200 m.  Na ovaj način će biti otvoreno 8 km radova na trasi, od čega 3,4 km u punom profilu i 4,6 km na pola profila.

Nadzor nad radovima vrši Zajedničko preduzetništvo (Joint Venture) ”NIEVELT Labor/Ingenieur” GmbH (Austrija), “Vienna Construction Engineering” (Austrija)  i “Centralna putna laboratorija” (CPE) d.o.o. (Srbija)”.

 

 

 

 

 

Prethodne novosti