+387 (0)51 337 401
 • YouTube
 • YouTube

PROIZVODNJA GRAĐEVINSKIH MATERIJALA

[vc_row grid=”true” css=”.vc_custom_1471257221551{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #363f45 !important;}”][vc_column][vc_column_text css_animation=”right-to-left”]

PROIZVODNJA GRAĐEVINSKIH MATERIJALA

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row grid=”true” css=”.vc_custom_1492590528288{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Proizvodimo betone, asfalte i mineralne agregate za vlastite i za potrebe tržišta.

Nudimo građevinske materijale, prefabrikovane građevinske elemente i armaturu  proizvedene u pogonima naših pouzdanih poslovnih partnera.

Svi proizvodi su visokog kvaliteta i ugrađeni su u kapitalne objekte (autoputevi, tuneli, brane, visoke zgrade i slično), kao i u tehnički manje zahtjevne objekte.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=”Pogledajte ponudu” style=”flat” shape=”square” color=”black” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o” add_icon=”true” el_class=”p” link=”url:%2Fproizvodnja-gradj-materijala-iic.pdf||target:%20_blank|”][vc_empty_space][vc_tta_tabs shape=”square” spacing=”3″ gap=”3″ active_section=”4″ no_fill_content_area=”true”][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-right” add_icon=”true” title=”BETONI” tab_id=”BETONI”][vc_row_inner content_placement=”middle”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space height=”18px”][vc_column_text]

Standardni beton

Razredi čvrstine betona: C8/10, C12/15, C16/20, C20/25, C25/30, C 30/37, C35/45, C40/50

 • Uz posebne dodatke (aditive) nudimo:
  beton otporan na djelovanje mraza, soli za odmrzavanje i/ili na druge
  hemijske uticaje (razredi čvrstine C25/30, C 30/37, C35/45, C40/50);
 • vodonepropusni beto-sporovezujući beton;
 • beton u boji.
Pumpani beton

Razredi čvrstine betona: C 16/20, C 20/25, C 25/30, C 30/37, C 35/45, C 40/50

Mlazni beton

Ugrađuje se špricanjem suve ili vlažne smjese, koja se pod visokim pritiskom protiskuje kroz posebne mlaznice i usmjerava na podlogu.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”6375″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-right” add_icon=”true” title=”ASFALNE SMJESE” tab_id=”ASFALNE-SMJESE”][vc_empty_space height=”18px”][vc_column_text]

Asfaltbeton

U asfaltbetone spadaju asfaltne smjese namjenje za izgradnju nosećih, vezivnih i habajućih slojeva asfalta.
Noseći slojevi se proizvode od zrna agregata veličine 16 mm, 22 mm i 31,5 mm.
Vezivni slojevi se proizvode od zrna veličine 16 mm i 22 mm.
Habajući slojevi se proizvode od zrna veličine 4 mm, 8 mm i 11 mm.
Sve granulometrijske krive asfaltbetona su kontinuirane.

Asfaltbeton za vrlo tanke slojeve

To je asfltbeton izrađen od mješavine kamenog brašna (kamenog materijala frakcija eruptivnog porijekla). Maksimalna veličina zrna agregata u kamenom materijalu iznosi 8 mm.
Tanki slojevi se izvode u debljini od 20 do 30 mm, naročito kod sanacije autoputeva i magistralnih puteva. Ovi asfalti se odlikuju povećanim trenjem između pneumatika vozila i asfaltnog sloja, te smanjenim nivoom buke.

SMA

SMA (eng. Stone Mastic Asphalt) je asfalt visog kvaliteta. SMA spada u grupu asfalta za izradu habajućih slojeva.
Proizvodi se od zrna agregata veličine 4 mm, 8 mm, 11 mm i 16 mm. Granulometrijske krive SMA asfalta su diskontinuirane.

Porozni asfalt

To je asfaltbeton kod kojega ga povećan udio šupljina u strukturi. Porozni asfalt spada u grupu asfalta za izradu habajućih slojeva.
Proizvodi se od zrna agregata veličine 8 mm, 11 mm i 16 mm. Granulometrijske krive poroznog asfalta su diskontinuirane.

Reciklirani asfaltni agregat

Reciklirani asfaltni agregat sastoji se od asfalta recikliranog glodanjem asfaltnih slojeva, mrvljenjem asfaltnih ploča ili komada ploča izvađenih iz asfaltnih kolničkih konstrukcija, te ostataka ili viškova asfalta nastalima tokom proizvodnje. Reciklažni asfaltni agregat može da se koristi kao sastavni materijal za bitumenske mješavine proizvedene u asfaltnoj bazi za vruću ili toplu bitumensku mješavinu, u skladu sa specifikacijama za te mješavine.

Asfalt u boji

Upotrebljava se u dekorativne svrhe za pješačko-biciklističke staze, sportske terene, parkirališta, hale, trgove, tunele i slično.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-right” add_icon=”true” title=”MINERALNI AGREGATI” tab_id=”mineralni-agregati”][vc_empty_space height=”18px”][vc_column_text]

 • Asfaltne frakcije – krečnjak i dijabaz;
 • Betonske frakcije – krečnjak i riječni šljunak;
 • Tampon – krečnjak i dijabaz;
 • Tucanik – dijabaz;
 • Sipina – krečnjak i dijabaz.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]

#1 CIVIL CONSTRUCTION COMPANY IN B&H
#1 GRAĐEVINSKA KOMPANIJA U BIH