+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Svečano pušten u upotrebu zatvoreni olimpijski bazen u Trebinju

27.04.2022.

Investitor:  Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske“ ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje
Izvođač: Konzorcijum firmi „Integral inženjering a.d. Laktaši – Integra inženjering d.o.o. Banja Luka – Herc Gradnja doo Bileća“
Vrijednost radova: 10,27 miliona KM ili 5,25 m EUR
Finansiranje: Lokalna sredstva

Član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić svečano su 25.4.2022. godine pustili u upotrebu zatvoreni olimpijski bazen u Trebinju. Svečanosti su prisustvovali predstavnici investitora, predstavnici institucija Republike Srpske, gradske uprave grada Trebinja, zainteresovani privrednici i brojni građani.

Činom svečanog otvaranja i zvanično su privedeni kraju radovi izgradnje ovog objekta od posebnog značaja za razvoj sporta i turizma u Trebinju i šire.

Inače, radovi, čije izvođenje je planirano i ugovoreno u više faza, su izvedeni u skladu sa genaralnom dinamikom, tehničkim propisima, predviđenom tehnologijom rada i pravilima struke.

Nakon što je olujno nevrijeme u februaru 2019.godine odnijelo krov sa objekta u izgradnji, i time usporilo radove, Integral inženjering a.d. je izvršio preprojektovanje početnog projektnog rješenja i izgradnju nove krovne konstrukcije koja sada teži oko 120 tona.

Novoizgrađeni objekat ima dimenzije 107,00 m x 54,25 m i spratnost Po+Pr+1. Ovaj kompleks sadrži dva bazena u prizemlju: veći, olimpijskih dimenzija 50×25 m, dubine 2,2 m, bazen za rasplivavanje dimenzija 25×10 m, dubine 2,2 m, i kompenzacioni bazen, kao i druge prateće sadržaje (svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije-delegate, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje / podzemne garaže i vanjski / nadzemni parking). Ukupna korisna površina objekta je 10.000 m2. Sadržaj radova:

  • građevinski i građevinsko-zanatski radovi
  • radovi na vodovodu i kanalizaciji
  • elektro radovi
  • termomašinski radovi
  • radovi na vanjskom uređenju objekta.

Prethodne novosti