+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Autoput E75 (poddionica Caričina Dolina – tunel Manajle) u Republici Srbiji: Intenzivni radovi

15.07.2016.

Povodom 9. maja, Dana pobjede i Dana Evrope, visoka delegacija, koju su činili Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dmitar Đurović, direktor Koridora Srbije, i Andreas Beikos, šef Evropske investicione banke u Srbiji obišli su radove na izgradnji autoputa E75 na dionici Caričina dolina – Vladičin Han. Ovom prilikom obišli su gradilište i upoznali se i sa radovima koje izvodi Integral inženjering a.d, zajedno sa svojim partnerima, na poddionici Caričina dolina – tunel Manajle.

Ovom prilikom ministrica Mihajlović, konstatujući da je dionica od Caričine doline do Vladičinog Hana jedna od najtežih za gradnju na Koridoru 10, izrazila je zadovoljstvo što radovi teku planiranom dinamikom.

Direktor Đurović je, sa svoje strane,  posebno istakao da se na potezu od Grdelice do Vladičnog Hana, zajedno sa paralelnim putevima, gradi čak 108 mostova.

Na poddionici Caričina Dolina – tunel Manajle odvijaju se istovremeni radovi na projektovanim objektima i radovi duž čitave trase autoputa.

Na mostu Morava 2 je u toku podizanje zadnjeg raspona, kao i armiranje i betoniranje nosača na radnom platou iza mosta.

U reonu mostova Mrtvica 1 i Mrtvica 2 intenzivno se radi na sanaciji kosina sistemom teške geotehničke stabilizacije, i izradi potpornih zidova sa pratećim nasipima i usjekom.

U toku je i izmještanje željezničke pruge u dužini od jedan kilometer, kao i radovi na pobijanju šipova na više lokacija na trasi.

Više o posjeti: http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=265102

Više o projektu na: https://integral.ba/aktuelni-projekti/

Prethodne novosti