+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Autoput na koridoru 5C u Republici Srpskoj: Svečani početak radova

17.06.2019.

Prigodnom svečanošću održanom 17. juna 2019 . godine obilježen je početak radova na prvoj dionici autoputa na Koridoru 5c kroz Republiku Srpsku od petlje Johovac (Tovira) do pertlje Rudanka (Kostajnica) ukupne dužine l=5,65 km.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su Željka Cvijanović, Predsjednik Republike Srpske, Radovan Višković, Predsjednik Vlade Republike Srpske, Neđo Trninić, Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Dušan Topić, direktor JP “Autoputevi Republike Srpske”, Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, Slobodan Stanković, generalni direktor Integral Inženjeringa, te predstavnici izvođača radova, nadzora, medija i brojni drugi gosti.

U svojim obraćanjima, visoki zvaničnici su istakli značaj izgradnje autoputa na Koridoru 5c za dalji privredni razvoj i poboljšanje ukupnog kvaliteta života ovog i ostalih dijelova Republike Srpske.

Autoput na Koridoru 5C na teritoriji Republike Srpske od Doboja do Vukosavlja će biti izgrađen u dužini od 46,6 kilometara, Predviđeno je da se čitava dionica autoputa izgradi kroz četiri projekta (ugovora) od koji će dionica od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka (Kostajnica) biti izgrađena prva.
Radovi će, pored ostalog, uključivati izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova:

  • na izgradnji dionice autoputa ukupne dužine l=5,65 km, sa svim pratećim elementima;
  • na izgradnji petlje Rudanka (Kostajnica) tipa truba sa objektima i sistemom za naplatu putarine;
  • na izgradnji petlje Johovac (Tovira) T-oblika;
  • na izgradnji 18 objekta koji uključuju: 2 vijadukta, 8 mostova, 4 podvožnjaka i 4 prolaza;
  • na postavljanju savremene telekomunikacione instalacije za upravljanje saobraćajem na autoputu.

Integral inženjering a.d je veoma ponosan što je, na veoma zahtjevnom međunarodnom tenderu, izabran, zajedno sa firmom Granit a.d. (Skoplje), za glavnog izvođača radova na ovom projektu.

Prethodne novosti