+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Intenzivni radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Trebinju

15.09.2020.

Cijela konstrukcija zatvorenog olimpijskog bazena u Trebinju je zatvorena, uključujući i postavljanje krovnog pokrivača. U toku su unutrašnji radovi na postavljanju keramike, te molersko-farbarski radovi, a u periodu nakon toga slijedi postavljanje električne, telekomunikacione i sportsko-mjerne opreme, kao i opšte opremanje unutrašnjosti ovog impresivnog objekta. U završnoj fazi će biti izvršeno uređenje njegove okoline.

Radovi, čije izvođenje je planirano i ugovoreno u više faza, odvijaju se u skladu sa genaralnom dinamikom, tehničkim propisima, predviđenom tehnologijom rada i pravilima struke.

Nakon što je olujno nevrijeme u februaru 2019. godine odnijelo krov sa objekta u izgradnji i time usporilo radove, Integral inženjering a.d.je izvršio preprojektovanje i izgradnju nove krovne konstrukcije koja sada teži oko 120 tona.

Podsjećamo, radi se objektu dimenzija 107,00 m x 54,25 m i spratnosti Po+Pr+1. Ovaj kompleks sadrži dva bazena u prizemlju: veći, olimpijskih dimenzija 50×25 m, dubine 2,2 m, bazen za rasplivavanje dimenzija 25×10 m, dubine 2,2 m, i kompenzacioni bazen, kao i druge prateće sadržaje (svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije-delegate, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje/podzemne garaže i vanjski/nadzemni parking):
Ukupna korisna površina objekta je 10.000 m2.

Izvođač radova je konzorcijum firmi „Integral inženjering a.d. Laktaši – Integra inženjering d.o.o. Banja Luka – Herc Gradnja doo Bileća“.

Prethodne novosti