+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji 5,6 km autoputa na koridoru 5c u Republici Srpskoj (obilaznica Doboj)

29.04.2021.

U prostorijama Vlade Republike Srpske, 29. aprila 2021. godine, svečano je potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji druge dionice autoputa na koridoru 5c u Republici Srpskoj.

Ugovor su potpisali generalni direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković, ispred izvođača radova, te direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić i vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove ovog preduzeća Milenko Dakić, ispred investitora. Činu potpisivanja su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić.

Riječ je o projektovanju i izgradnji autoputa na na Koridoru 5c u Republici Srpskoj na dionici kojom autoput obilazi grad Doboj i spaja se dijelom autoputa u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovo je druga dionica koju Integral inženjering trenutno gradi na Koridoru 5c, pored dionice Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica).

Ugovor obuhvata projektovanje i izgradnju 5,6 km novog autoputa  zajedno sa svim povezanim lokalnim putevima i sljedećim glavnim objektima:

• Dvocijevni tunel “Putnikovo brdo 1” dužine 1,6 km
• Dvocijevni tunel“Putnikovo brdo 2” dužine 700 m
• Most “Rudanka” preko rijeke Bosne dužine 326 m
• Vijadukt “ Putnikovo brdo ” dužine 288 m
• Nadvožnjak “ Prisade” dužine 94,20 m

Projekat podrazumijeva i projektovanje i izgradnju potpornih zidova i konstrukcija za zaštitu kosina, savremene telekomunikacione instalacije za upravljanje saobraćajem na autoputu, radove na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme, postavljanje objekata za zaštitu od buke, radove na odvodnji trase autoputa i regulacijama riječnih tokova, izmiještanje elektro instalacija, te instalacije rasvjete.

Vrijednost radova bez PDV-a je: 183,2 miliona KM (93,7 miliona EUR).

Prethodne novosti