+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Svečano otvorene zgrade Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci (05.12.2017.)

12.12.2017.

Novu zgradu Osnovnog suda i rekonstruisanu zgradu Okružnog suda u Banjoj Luci otvorili su 05.12.2017. g. Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH, i g. Milenko Milekić, predsjednik Osnovnog suda Banja Luka.

Konzorcijum, koji su činili „Integral inženjering“ a.d. (vodeći član konzorcijuma), te „Integra inženjering” d.o.o. i „Butmir“ d.o.o. (članice konzorcijuma), je zaključio ugovor sa Evropskom unijom, koju je predstavljala Evropska komisija, te je uspješno realizovao ugovorene radove u vremenu od 15.8.2016. g. do 31.10.2017. g. i u vrijednosti od 5,2 milina KM (2,7 miliona evra).

Svečanosti povodom otvaranja novoizgrađene zgrade Osnovnog suda i rekonstruisane zgrade Okružnog suda u Banjaluci prisustvovali su i Milorad Dodik, predsjednik RS, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, Anton Kasipović, ministar pravde RS, Milan Tegeltija, predsjednik Viskog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, te predsjednici Osnovnog i Okružnog suda.

Projekat izgradnje i obnove Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci dio je paketa pomoći Evropske unije za izgradnju, obnovu i modernizaciju sudova širom BiH u okviru podrške jačanja vladavine prava.

Podaci o projektu:

Naziv ugovora:
Izgradnja/rekonstrukcija Osnovnog i Okružnog suda Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina (Referenca objave: EuropeAid/137-747/DD/WKS/BA zaključen 23.6.016. godine.

Finansiranje:
Ugovor o radovima za vanjske aktivnosti Evropske Unije br: 016/376-020 finansiran iz opšteg budžeta Evropske Unije

Vrijednost ugovora:
5,2 mil.KM (2,7 miliona evra)

Nadzor nad radovima:
Safege Bosnia doo, Sarajevo.

Osnovni sadržaj radova:
Izgrađena je nova zgrada Osnovnog suda Banja Luka (aneks) spratnosti Po+Pr+1+2+3+4 i bruto površine   3.037 m2 (neto površine 2.505 m2). Zgrada ima nove prostorije za arhivu, funkcionalnu recepciju, jednu veliku i četiri male sudnice, nove adekvatne kancelarije za rad sudija i njihovih pomoćnika, kao i liftove. Izvršeno je rušenje dijela starog objekta i adaptacijacija kancelarija i postojeće sudnice u njemu.

Na postojećem objektu Okružnog suda Banja Luka nadograđen je četvrti sprat bruto površine 594 m2 (neto površine 509,5 m2) sa krovnom konstrukcijom. Izvršena je ugradnja lifta i adaptacija postojećih stepeništa, kancelarija i sudnice.

Radovi su uključivali:

  • građevinsko-zanatske radove;
  • postavljanje električnih instalacija;
  • postavljanje mašinskih instalacija;
  • instalaciju vodovoda i kanalizacije;
  • vanjsko uređenje;
  • izrada projekta izvedenog stanja

Prethodne novosti